Saturday, 15 February 2014

syahdunya hati..


rindu mula terasa..
sunyi tanpa bebel tawa..
sepi tanpa teman bergosip..
segalanya suram di rumah ni..

yang ada senyuman mereka pengubat rindu..


zarra ngan atuk 




zarra ngan wan
zarra ngan makngah
zarra ngan maksu


zarra ngan mereka semua

"..Ya Allah berikan mereka kesihatan yang baik di sana..
Lindungilah mereka dari segala yang buruk..
Permudahkanlah semuanya di sana..
Agar ku dapat bersama mereka semula di sini .."
Amin Ya Rabbal Alamin..

UMRAH 12-24 Feb 2014

Friday, 14 February 2014

1st GIVEAWAY CTMAH RAHIM

SPECIAL ENTRY FOR
1st Giveaway Ctmah Rahim


 list syarat-syarat:
  1. korang kena follow blog imaginasictmah FOLLOW
  2. korang kena follow jugak blog business ikan bilis ctmahcorner FOLLOW
  3. tajuk entry ialah 1st Giveaway Ctmah Rahim OK
  4. copy gambar tema,gambar hadiah dan tarikh tutup dan pastu paste dalam entry GA OK
  5. letak gambar aksi anak-anak dalam kereta. OK
  6. bawah gambar anak,  cerita sikit pasal gambar tu. tak kisah la anak tu tengah nangis ke, tengah ketawa terbahak-bahak ke, tengah mengelamun ke. just a few words. OK
  7. last sekali, sila paste link entry GA kat ruang komen entry.OK

Giveaway bermula dari 23 Jan 2014 dan tamat pada 17 Feb 2014 

(genap Alisha 1y 6m)





nak drift cik kak uit..?
suke beno duduk depan pastu pegang stering kereta..
(atuk kata sebijik macam perangai mama dulu mase kecik-kecik..)
bak kata org kemana tumpahnya kuah jika tidak ke nasi..
kan..kann..kaannn..


jom la join sekali
CTMAH RAHIM GIVEAWAY









Erin (..life after "i do") First Giveaway


SPECIAL EDITION GIVEAWAY
DADDY AND BABY COOL

ERIN (..life after "i do") 1ST GIVEAWAY

 Daddy and Baby Cool
SYARAT PENYERTAAN
Mode garang is on! keskes
1)  Follow blog ..life after "i do" DONE
2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway DONE
3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu. DONE
4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha) DONE
5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat. DONE
6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha DONE
7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.
8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu
9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini





PORT KESUKAAN SI PAPA DAN SI ANAK..
PAPA AKAN TUNJUK DAN AJAR ZARRA CAKAP..
 
 CAR..LORRY..MOTOR..TRUCK..BUS..
PEMBELAJARAN BERMULA DARI PARKING RUMAH..

Monday, 10 February 2014

check up..


Zarra dari kecik sampai la ni checkup di Klinik Kesihatan..


hak milik Zarra Qhyriena

tiap kali checkup mesti ukur tinggi dan timbang berat..

carta ketinggian sehingga 2 tahun
82 cm

carta berat sampai 2 tahun
9 kg

nampak tak..?
dah masuk line kuning okeyh..
area kuning maksudnye berat tak 'in' dengan peringkat umurnya..
kuning mate hitam mama nengok nyer nie..
2 tahun baru 9 kilo..!!!
betul detik hati ni..
berat zarra tak naik sejak 3 bulan lepas..
sudahnye nie nak kene refer pakar pemakanan tu nanti..
Alhamdulillah ZQ sehat..


pastu nurse ada bagi ubat cacing..
katenye kene bagi sekarang untuk elak cacing..


tapi kalau tak bagi lagi bley tak..?


korang ada bagi tak..?
mohon share ckit..