Tuesday, 31 December 2013

1st GIVEAWAY by IBU RAFIF






zarra qhyriena..
awak ikot perangai sape ni..
 bace buku atas meja dalam playroom..
banyak-banyak tempat atas meja jugak pilihan hati yea..
mujur la petite type..hehee..
kalau suroh pose memang tak ley kalah..
ni yang buat mama rindu terlajak-lajak dekat zarra..
belajar rajin-rajin sampai sampai pandai ek..
mama sentiasa doakan sayang mama ni..
dah pandai boley ajar adik pulak..



jom join di saat akhir ni..
meh ler..


Follow blog.  
ORAIT
Buat entry dengan meletakkan SEKEPING saje gambar. 
OKEYH
Terangkan la tentang situasi gambar tersebut. 
DONE
Once dah joint, nanti tempek link di ruangan komen.  
SETTLE
 Tarikh tutup penyertaan: 31 Disember 2013
SEKARANG 1.12pm 


ok..babai


UMIE SUE 1st GIVEAWAY



TEMA: ANAK MENGEMAS RUMAH
oleh


 ini lah jadiknyer kalau ZARRA QHYRIENA BINTI MOHD NAZLEE  teman mamachef  kat dapur..
asal mama masak je zarra buat projek hebaq nie..
takde penyapu, vacum, mop, kain lap atau bulu ayam pon hokeyh..
tapi kalau bab mengemas tempat bekas tupperware yang mama dah susun sangat tu memang si anak ni lah yang jadik bibik nye untuk susun atur semula..
kelas kau afie dapat bibik free..huahhauaa..
udahnyer memang susun sangat la kan..
sampai tak ley tutup dah cabinet tu dibuatnyer..
susun meninggi macam tower KLCC tu sampai sok pagi pon tak sudah..
tak tahulah..memang dari kecik ni lah perangai yang suke mengemas tampat bekas tu..
mama tak kisah walaupon mulut mama potpet potpet kalahkan minyak yang letop-letop time menggoreng tu..
 mama harap zarra suker mengemas rumah kita nie sayang..
nanti kalau mama tak larat zarra boley tolong mama..
kalau mama tak sihat zarra bley takeover job mama pulak..
zarra kan anak kesayangan mama..
please yea sayang..
i love u much2 dear..








p/s : kalau anty sue perlukan pembantu di dapur tu zarra boley tolong..
whatsapp je mama zarra..
nanti dia deal payment dengan anty sue yerk..
ahaks..(gurau ajer..)





Friday, 27 December 2013

kisah di taman tasik..


KOTOR LA SINI MAMA..
ZARRA TOLONG BERSIHKAN YEA..



 ZARRA KUTIP DEDAUN DAN RANTING..



 AMBIL SEKALI YANG KAT TEPI MAMA NI YEA..



 RUPENYE ZARRA BUANG KAT TASIK..



ZARRA CAMPAK JER..SYOK NI MAMA..



CIKIT-CIKIT LAMA-LAMA BERSIH LA KAN..




p/s: klo zarra tolong mama kemas rumah kita kan bagus..






Thursday, 19 December 2013

THE BIG BAD WOLF

first time pergi nih..
kitorang pergi lepas asar last day..
mase tu memang ramai orang..
sebelum tu jalan of coz la jammed..
parking takyah la cakap..
beratur kot nak masuk..
menggila betul orang pergi Mines..
rasenye dulu Mines nie takde lah syok sangat pon..

pujuk jugak la papa zarra pergy..
ramai ke sesak ke sempit ke..
ada aku kesahh..
asalkan hati nie puas..




last day at BBW










dah ada anak ni g memana pon besh..
sikit-sikit beli untuk anak..
ape-ape ingat kat anak..
makpak takde pon takpe..
hakikat biler dah ada anak macam nilah kan..
dapat-dapat anak tunggal setakat nie..
menjadi keutamaan betol si genit tu..






inilah akibat terjebak ngan post kengkawan..
geram ngan buku bebudak yang kiut miut tu.. 











akhirnya nie la yang kami beli..




RM 3.00


RM 5.00



RM 6.00



opppss..

INI PAPA ZARRA PUNYER
RM 61.00 untuk 13 buah buku..
okayylah kan..



 after dis i'm a storyteller for my dear




Monday, 16 December 2013

selamat pengantin baru rad dan aliyah..

last week kitorang pergy kenduri kawen member ayie..
alhamdulillah semua berjalan lancar..
kali ni dapat la tolong-tolong cikit..
pacakkan bunting la bagai.. 
sebab dah macam sebahagian dari keluarga derang..
segan la rase kalau datang makan jer..

tak dapat la amik gambar banyak..
gambar ngan pengantin pin tak sempat..
rugy rasenyer..aisshh..
zarra dah tak tentu arah..
lasak kemain..keluar masuk rumah bagai..
macam nak tercabut kepala lutut nie ha..

ni je yang sempat snap untuk kenangan..































selebihnya yang bawah ni gambar syok sendirik.. 











congratz uncle radzimie dan anty aliyah