Thursday, 18 July 2013

SALE..sale..SALE..

1st time g tak sempat nak amik gambar menda pon..
pergi pon dah lambat..
 dah simpan baju semua dalam plastik bag..
dapat rembat cikit je..

kali ni afie dapat pergi awal..
lagipun dekat sangat dengan rumah ibu..
jalan kaki pon bley..

layan gambar dulu baru bagitau mane ok..
rasenye uolz pon dah tahu kot..


































Jualan Gudang

Nikmati penjimatan hebat dengan barang-barang berharga dari serendah RM3 
 
Tempoh promosi
6-7 Julai 2013
13-14 Julai 2013
20-21 Julai 2013

Produk
Pakaian bayi
Pakaian Kanak-Kanak
Pakaian wanita
Pakaian Lelaki
Aksesori
 
Jenama
Tenderly
Winnie the Pooh
Looney Tunes
Issue
Disney

Masa
10:00-06:00

Tempat
Dewan Serbaguna
MPS Taman Ehsan
Jalan E3/13
Kepong
Kuala Lumpur





Tuesday, 16 July 2013

@ Avilion Port Dickson : Part 2

okeyh..
sebenarnyer penat nak tulis manjang2 bulan pose ni..
bubuh gambar je boley tak..?
(kalau malas kate kan malas..huargghh..nguap sat)

zarra kan suker mandi kolam..
kat umah ada kolam tapi takder la nak bawaknyer..
risau jugak klo asyik berendam sejuk..
dahla nenit cepat sedu..
time kat kolam ni 2 kali lemas anak ni.
mama la jadi penyelamat zarra.. .
mama salah coz cicirkan pelampong kat umah..
time kemas beg baju ingat dah nak amik pelampung tu..
last2 luper jugak..
menjerit2 agak nye pelampung tu nak itot..
hahahaa..cian iyer..
zarra sibuk pulak nak kejar orang laen kat kolam tu..
dahla paling kecik genit..
ada hati nak men together2..
zarra..oohh..zarra..






lepas kat swimming pool..
bawak dia kat tepi pantai pulak..
nengok la rupe 1st time pijak pasir..
tangan tu tandanya meh cni amik zarra..
rupenye takot..
agaknye geli kot tapak kaki dia..
siap nangis kuat berjurai2 air mate..





abesh part mandi manda..

balik bilik mandi kemas barang semua..
nak check out dah pon kan..
tapi citer tak abesh lagi nih..

korang gigih tak nak bace..?
sorie la kenkawan..

lepas check out tu kitorang masuk balik..
letak beg masuk jenjalan seround hotel tu..
tak pernah buat ni..
tapi ikot orang nyer pasal..
boley kan ajerk..

kengkawan ayie nak g spa kate nye..
sebab ada yang bawak wife..
i jerk y bawak anak hokeyh..
so anak i tu jadi tumpuan ramai..
siap malam sampai tu pindah dari bilik ke bilik..

surrounding nak ke spa tu seriosla tersangat gojes..
 kagum nengok nye..
kan best kalau dapat duk sini ari2..
verangan la tu..huahuaa..

semua ni kengkawan ayie..

ape kah bangunan putih itu..?


itulah spa yang tempatnyer jauh hujung hotel..
fes time nampak pikir bangunan belom siap..
lupe2 nyer bangunan khas untuk spa hokey..
kelas kau jah..
nak pergi belai-belai badan ni memang tak la kat citu..
dak kecik tak bawak masuk..
takat amik2 gambar bley la..
nak masuk dalam sorie ek..


view dari tepi kanan spa

view dari depan spa

view dari kiri spa

sudahnye kami bertiga kena la balik dulu..
idoknye mampu layan spa avilion nie..
mahal jugak bagi kami yang bersederhana nie..
selamat duit mama ko ni zarra ..
biler dah bertiga kitorang pon servey sendiri je hotel tu..



zarra makan honey star tu..
eh..
korang ingat tak citer ayam kat part 1 lepas..?
mane datangnyer ayam tu..
hahahaa..
(sebenarnye hampir terlupe janji ku pada mu..)


dari sini la datang nyer haiwan tersebut

ayam

ayam lagik..




terjawab sudah mane datang nye ayam tuh kan..
rupe-rupenye ada farm..
wat kecoh je kan minatang nih..




dapat la berpose kat cini..

Minangkabau Bullock Cart

sebab kan panas menerik sangat dan tak mampu nak jenjalan lebih..
amik gambar kat lobby sudah ler..









dari kami ber3..






babai uolz.. 

peace yo..!!

assalamualaikum
(bulan powsser kene sopan tau..)

Friday, 12 July 2013

@ Avilion Port Dickson : Part 1


5 Julai 2013

memang tak planning pon nak pergi PD last friday..
tau-tau ayie tanye lepas keje nak pergi PD tak..
maunyer afie takmo..
dapat pulak bezpren ayie nak blanje bilik kitorang..
ayie ajak ni pon sebab kengkawan dia ada kat saner..
sebab dorang belanje apedahal kan..

afie pulak lame ngidam nak bawak zarra g pantai..
zarra tak pernah pijak pasir kat mana2 pantai..
cian anak i tu kan..
dah setahun setengah tapi tak pernah jejak pantai..

kitorang sampai pon dah pukol 11 malam..
zarra pon dah tido lena dalam kereta..
biler sampai bangun terus celik tengok tempat baru..
dak kecik of coz la sonok..
mama zarra ni dah ngantoz..
orang tak bese tido lewat memang camtu..
kalau namenye malam ape pon tak nampak..
so dapat bergambar dalam bilik jelar..


ada 3 bijik katil..hamik ko sorang satu


perabot biasa2 jer

bilik air yang mebeles

antara shower ngan tingkap bilik tu - atas langit / bawah air laut
 
balkoni

6 Julai 2013

pepagi dah bangun sebab takley tido..
bunyi ombak ngan air laut tengah pasang pagi tuh..
xcited nak tengok laut la katekan..
pukul tujuh dah turun bekpes..
malam tadi tuh tak makan sebab nak spare perut nie..
pikir bekpes nanti makan sebanyak mungkin sampai kembung..
tamak smua nak makan..
ikot napsu..
tapi tak bley abesh pon..
sebab tu lah laki ajak balik afie tak duk asyik jap..japp..
nak makan lagi kononnyer..

dalam time kitorang duk syok makan..
meja orang belakang jerit2..
mama..mama chicken..chicken..
rupe2nyer takot ngan ayam tu..
tau2 terbang, patuk, makan telur rebus yang kat tangan zarra..
sebab zarra ni dah hulur hokeyhh..
hooiiihh..
senyap jap semua..
mama memang terkejut..
zarra boley je tergelak..
suker la tu kan..
lepas tu biler mama nak ganti zarra ngan roti plak..
sekali lagi ayam bertuah tu patuk yang tangan afie ni..
amik ko..
melatah mak jemah la mulot ni..
kuang asam nyer ayam..
berderau darah dibuatnyer..


telur rebus ni ler yang ayam tu curik..

ni lorr ayam bertuahh tu..


mane datang la ayam ni kan..
kalau korang nak tau bacer kat part 2 nnt..
(jahat tak..hehe..)

lepas bekpes baru sedap sikit nak bergambar bagai..
baru la nampak kolam, deco2 keliling hotel tu..


bilik kitorang yang ada kusi biru tu..

suker yang ni..jarang nak jumpa ni sekarang..

no.325 - bilik kitorang


suker sangat view dari sini



bilik hot

 
swimming pool kekanak..

pool yang ke-3

penunjuk arah yang kreatip..

tempat santai ni tepi laut je..

anak dara sorang ni memang terlebih2 xcited..



sampai sini dulu erk..
nak balik keje dah ni..


SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA TEMAN-TEMAN AFIE
SEMOGA IBADAH KITA DITERIMA OLEH-NYA
AMIN




 korang masak aper untuk berbuke..?