Monday, 19 November 2012

bulan baru wajah pon baru..

saper pernah rase biler orang keliling cakap anak kita kecik ataupon lambat dari segi perKEMBANGan mahupon pemBESARan nya..?

macam soklan2 "eh kenapa anak ko bla bla bla.." "eee asal anak ko blaa blaa..."
tak pon "nape erk anak ko blaaa blaaa blaaa...?"
agak-agak korang sentap tak..?

macam afie n ayie dah biasa sangat dengan statement yang camnie..
"anak ko nie kecik sangat la tak macam budak 10 bulan..nampak macam 4-5 bulan je lagi.."
ohh nooo..sedih makkk aiihh..
sebenarnyer tader sedih maner pon sebab dah biasa kot..

tapi dalam dah biasa tu kitorang decide nak gie klinik kanak-kanak..
manelah tahu ada yang tak kene dengan Zarra nie kan..
papa dah risau tahap lebih2..mama ok jerk..confident la konon nyer..(dalam hati...aduhhh..)

jumaat lepas genap zarra 10  bulan, papa search klinik pakar khas untuk kanak-kanak..
rupe-rupenyer kat umah ibu ada klinik pakar..
KLINIK PAKAR KANAK-KANAK DR.CHIN SDN BHD
 -cantik klinik nie..suker sebab deco nyer..takder pon nampak macam klinik..

registration counter
ruang menunggu sambil tengok tv..citer katun..
rumah kita pon tak derk camnie..huhu..siap ada pc n wifi free..
ada nursing and waiting area..suker sangat2..
korean theme..huhu..
dapat no.14..lain dari yang lain 'q card'..
my lil doter punyer..
okeyh sambung citer plak..
berat zarra 8 bulan aritu 7.2kg..
zarra nie dah 10 bulan tapi berat cumer 7.7kg jerk..
naik 500gram jerk dalam masa 2 bulan..
ramai tak cayer..kitorang lagi la tak cayer..
sebab nie la kitorang gegas jugak la pergy klinik nie..
klo klinik kesihatan tu tanyer sepatah jawab sepatah..
nak tunggu next check up lagi 2 bulan..lame sangat tue..toksahla nak harap..

check sane..check sini..bincang punyer bincang....jawapan doktor cukup menenangkan kami..
" zarra ok sehat..u berdua jangan risau..I tengok chart berat n tinggi zarra masih dalam range yang cantik..tidak terlalu rendah dan tidak terlalu tinggi..I rase maybe both of you mase kecil dulu kecik jugak.."
lega la kami nie..papa pon senang hati..mama macam beselar lalalllalalaa..LAPAR..hehee..

rege yang kitorang kene bayar cumer RM40.00..
bagi kitorang kita okla..sebab puas hati dengan layanan dan tempat yang anggun camtu..
kalau mahal terpulang la pada individu..
macam mana pon kitorang cadang nak buat check up zarra kat cni lagi pasni..

kalau free tengok la kat sini erk..




 keesokan harinya..

 wajah baru Zarra Qhyriena 10 bulan 1 hari..

monyok la sebab papa potong rambut pendek sangat..tak suker sebab semua gelakkan zarra..

sorie la sayang..mama tertido time papa potong rambut sayang tu..klo tak mesti mama dah selamatkan rambut sayang yang halus mulus tue kan..
dah girang semula biler mama cakap "comeyl sayang mama nie.."

rindu zarra tiap-tiap hari..




Wednesday, 7 November 2012

sungguh berharga 9 bulan itu..


dari dulu fevret zarra steering kete..apakah..?


laju dgn walker sampai sakit kaki mama zarra langgar..

pandai meniti sendiri dah..biler nak jalan plak nie..?
tak tahu kenapa zarra berkenan sgt ngn cooler bag mama nie..haishh..
mesti masuk mulut..puas larang..berbuih mulut mama ni sayang..
tempat mama tido selalu sempit sbb zarra suker tido gaya cmni..huhu..
rambut makin panjang..suker sbb ada can nak buat ikat gaye sailormoonn..huhu..
takder gigi lagi..acaner tu sayang..tapi mama suker sbb takut kene gigit..
1st time naik troli carefour..alahai anak mama..(abaikan tangan papa y legam tu)
stroller ke-2 dari papa..hoooreeyy..thanx papa..mama loike jerk..

cepat sangat masa berlalu..makin rindu rasenyer waktu Zarra Qhyriena nenit-nenit dulu..
tak mungkin mama boley lupakan bau anak mama mula-mula lahir tu kan..
sekarang biler kiss ada bau susu,bubur,biskut..macam-macam bau ada..
dan yang takley tahan tu popoo sayang mama ni makin bucuk..oppss..

semoga sayang mama ni membesar dengan sihat walafiat..
jadi anak yang solehah dan anak yang cerdik pandai..
semua yang baik-baik mama doakan untuk sayang..
aminn..


ALWAYS LOVES U