Thursday, 30 August 2012

alahai deep freezer..


nak tahu aper yang afie terpaksa beli..


ni haa..


chest freezer BD-120G
HAIER - 108liter - RM 799.00
ruang dalam
bukaan pintu dari atas

seriously memang mahal..
kernanya malas nak pergi servey kedai2 laen..
so beli la jugak kan..
yang ni afie beli kat area Kepong..(dekat ngan rumah ibu)
kedai tu dah lama rasenyer dalam 20 tahun dah kt situ..


tapi MASALAHNYER deep freezer nie tak beku-beku..
dok asyik sejuk je manjang..ape kes..!!
mulenyer pikir mungkin overload atau lama nak tunggu buku nyer..
tapi sudahnya seminggu pon tak beku-beku jugak..
alahaaii..kecewanya..
tapi yang paling sedeynyer biler susu (ebm) semuanya sudah pun cair..
meroyan jugakla seminggu tu..
asal balik rumah jer meroyan sebab nengok susu yang tak beku-beku..
nak buang sayang..last2 bagi jugak la Zarra minum..
Alhamdulillah even dah lepas 24jam ebm masih boleh diminum..
Zarra pon tak der sakit perut atau meragam..
bersyukur sangat-sangat..

so ayie pon call la kedai ni balik..
buat report ngan Haier siap marah2 lagi..
maap la memang emo sesangat la kan biler dorang duk asyik cakap kene tunggu..
tunggu report la..tengah check dengan maintenance la..
sakit hati la sesangat..
tak puas ati lagi, afie plak yang kol Haier tu sendirik..
benda baru seminggu tak kan la bley rosak..
bukan nyer 10 tahun dulu punyer barang kan..
last2 mujur ada sorang staff Haier tu paham..
sebabnyer dia breastfeed anak dia..
so dia janji akan cepat kan segala proses pertukaran dan penghantaran..

dua hari lepas tu deep freezer pon sampai..
memang seronok sangat-sangat sebab Haier hantar yang baru dan yang lebih BESAR..
muler-mule tak caye sebab ayie yang cakap..
mane la tahu dia saje nak men2 kan afie..
kat opis memang tak sabar rase nak balik umah ni..
Alhamdulillah sekali lagi..
memang lagi besar dari yang aritu kitorang beli kot..
sah ayie tak tipu afie..hehee..


sangat-sangat puas ati..



chest freezer BD-200G

HAIER

pandangan dari atas

luas kan..?

safety lock
 
freezing control

muat lagi ni..ada sape2 nak tumpang..?



NI KALAU TAK RAJIN JUGAK PUMP TAK TAU LA..
JANGAN JADIKAN ALASAN PETI AIS TAK MUAT SAMPAI TAKMO PUMP..
HOKEYY..!!



"..SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYER
ALHAMDULILLAH.."