Tuesday, 24 July 2012

6 bulan sudah..


16 Julai lalu genap anak kesayangan mama n papa nie 6 bulan..memang mama tak sabar nak bagi Zarra Qhyriena solid food..hehe..mane taknyer si nenit mama nie pantang tengok orang makan..sampai melopong mulot tue siap buat macam dia pulak yang telan makanan..kalau tengok memang kecian..

Sebenarnyer nak tunggu Zarra sampai 6 bulan ni bukan senang tau..tekanan nyer biler semua orang asyik suwoh mama bagi Zarra makan..Eiiushh..mane boley makan baby bawah 6 bulan..orang dulu2 memang mane kisah kan..semua bagi jer tak kire anak tu berapa bulan..
tapi Alhamdulillah kita ni ok jerkan..
Hidup sehat je kan..Toing..toinngg..tenyeh idung sendirik..!!

Sekarang ni afie bagi Zarra makan Nestum yang beras tu dengan biskut sedap Farley's Rusk Original..memang sedap sebab afie dulu suke curik2 makan biskut ni time adik bongsu afie tu kecik..
keep wondered agaknyer biler la afie nie bersikap rajin masakn bubur nasi untuk Zarra Qhyriena..
tunggu weekend bley tak sayang mama..?Mama janji ok..hekhekk..

Biler dah 6 bulan nie, macam-macam perangai anak mama tunjukkan kat mama n papa kan..seronok rasenyer dapat melihat anak membesar depan mata kita sendirik..kadang kala tu perasaan jeles tu ada biler bs @ adik2 ipar cerita aksi Zarra..tapi kira ok la kan membesar sehat bersama famly sendirik dari orang luar kan..pasni lepas raye bs Zarra dah start blaja, mesti hati afie tak syok sebab kene hantar kat pengasuh lain..Alahaii..

Anak mama membesar dengan pelbagai aksi
Layan kan jelah


1st time pandai meniarap..hoorreeyy..!!

takderk gigi lagi..tapi dah pandai gigit..addeehh..

senyum sampai cepet matanyer..

bolat kecik bolat beso..boolaat smuanya..

maen cak-cak ngan mama..

demam tapi still golak besoo..

antara gaya tido dlm buai..pevret mama..muahh2..

saye dah pandai berdiri tau..haiipp..jgn pegang erk..

bersama papa time diner company

saper cakap papa jer bley bwk car..? zarra pon bley tau mama..



kenape setiap kali orang teka ZQ ni baby boy..?