Wednesday, 21 December 2011

projek 1 4 3..

hampir sbulan dah afie MC..rase letih badan2 nie..makan tido rehat..tapi yang besh berat badan tak naek..alangkah peliknye malah tersangat la suke..syukur alhamdulillah..kalau time keje tue berat badan naek melonjak2 mendadak2 sampai kne minum air gula..sungguh tak aci..
namenye dh lame bercuti kene la bkerja lebih untuk kuatkan otot n tulang..berkhidmat untuk si kecil nie..satu2 nya cara untuk lenyapkan rase gundah gulana di hati nie..dan juga early preparation kot2 la terbersalin awal..hehee..

antaranya kerja2 membasuh baju si anak..




letey oohh..basuh gune tangan..

kemudian masukkan dalam rak khas untuk si dia..

rak pertama

baju tak banyak pon lagi..

rak kedua cume ada mosquito net..hehe..

rak bawah sekali barang2 bby n tumpang skali mama's stuff

yeaahh..dah ada tilam n bantal..comey x..?
cip2..duckling n fish..

inilah rak baru si kecil..
RM199.00 only at Ikea..


p/s I LOVE U : pengalaman 3hari 2 malam di Hospital Selayang (wad bersalin) memang sesuatu yang baru..
dalam suka ada duka..mama tetap sayang kamu..mmuuahh..

Saturday, 3 December 2011

untukmu sayang..

sekarang kandungan afie dah 32 minggu..minggu nie 2 perkara yang buat afie betul2 terkejut..plasenta previa type3 dan kepala baby tak turun2 lagi..rase nak nanges tau tak..kalau boley afie nak bersalin normal..tak tahu la nak cakap macam mane..tapi yang pasti afie dapat mc 2 minggu bermula 1-14 Dis..lepas tue ape keputusan doc, afie kene turutkan..sape yang duduk wad sbulan sehingga bersalin..?kini afie hanya mampu berdoa..

kay larh..takmo citer sedey2 lagi..arini ayie bawak afie g beli beli barang2 anak..seronok pulak rasenye g memborong kat Pureen  nie..1st time la kata kan..ramai orang n panas tue toksah cakap la kan..tak rugy la kalau berabis kat ctu..saper yang tak berkesempatan nak jejak kan kaki lagi baek la jengok2 esok..masih ada masa lagi..tapi yang tak besh nye afie tak dapat nak amik pic time shopping tue..maap ler teman2..pic hasil tuaian ada ler..hehee..inilah buktinya..


sampai 3 plastik..
jenuh nak bawak balik sebab parking jauh cikit..
susun comey2..
baru nampak kan..
murah tapi ini saje dah 3ratus lebey..
cmne tue..?

bile kire2 balik baju warne pink berkali ganda dari warne hijau,biru n oren tue..ada ke patut sebabnye sampai sekarang jantina baby kami pon tak pasti lagi..yelah..tiap kali scan asyik nyorok2 jerk..malu2 meow2 gitu kot anak mama nie..

Maternity & Children Expo aritu pon tak dapat beli banyak..duk asyik dengar orang promote barang dorang mane nak dapat beli barang sangat kan..nak jalan pon macam sipot sebab ramai sangat orang time..bile nak memilih tue dapat capai cikit2 jerk..aduih..cedeynye..

ini sahaja yang mampu dirembat kat maternity & children expo..
sob..sob.. :(


{{rase nak pergy beli barang baby kat Sogo pulak la..tengah sale kan..hehe..jom kita sambung shopping lagi..sape nak itot..?blanje sendirik2 la yerk..}}