Tuesday, 19 April 2011

kita berdua duduk di situ..

minggu nie rase lapang sikit kepala cik afie..alhamdulillah..

baju dah dapat 4 pasang bubuh siap-siap dalam almari..sepasang je lagi minggu ni baru boley amik..fuuhh..lega rasenye..kalau boley ngan mak andam sekali nak simpan dalam beg n bawak balik umah..

draft untuk mini pelamin dan pelamin dewan pon siap jugak..harap2 ape yang cik afie idam-idam kan dapat direalisasikan..walaupon tak sehebat pelamin di luar sane tue tapi moga-moga ianya cantik dan indah untuk tatapan tetamu yang hadir..

tak terlambat lagi untuk edit2 draf pelamin nie kan..? hmm..(gatal beno jari nie..)




PELAMIN DEWAN

idea asalnye

lukisan cik afie sendiri..buyuknye..


tup

tup


berubah..!!
dengan hasil jemari Mr Lee..

..i loike..


PELAMIN MINI


dan sesungguhnya
kami tak sabar nak tengok yang real..
 

can't wait for next week..  :p

Friday, 15 April 2011

project with doylie paper



semangat nak d.i.y jer sekarang afie nie..
berbaki 2 minggu lagi makin mencurah-curah pulak idea nie dan kerajinan nie..
macamane pon afie masih lagi buat yang tidak keterlaluan dan berada dalam situasi berjimat cermat..


saya cuma perlukan ini..




untuk jadikan ia sebegini..


taraa..







dalam kerajinan itu terdapat


kemalasan juga


inilah rupenye..


jeng..jeng..jeng..




cuma beli buku dan tampal reben itu saje..


It's simple like A B C












Sunday, 10 April 2011

shoes festival 2011

festival kasut yang tidak menghampakan..
walaupon balik dengan tangan 0..
sebenarnye niat hati  nak carik kasut bersanding nanti..
teringin gak nak pakai kasut Prof.Jimmy Choo atau Zang Toi.. 
(mood berangan yang terlebih2)..
yang pasti afie n dila a.k.a pengapit enjoy sangat-sangat sampai kaki sakit-sakit semalam..
macam2 idea bernas dan mengarut2 mengarut pon banyak jugak..
rasenye tak perlu la nak cite banyak-banyak..
sebab terlalu banyak gambar yang nak di 'upload' kan..

layan..

sukernye PINK.. 

'devil wears prada'


 uish..tak nampak sangat la..

sesuci putih..

 blue..blue..

style silver gold

pink tetap di hati..

kasut dari kayu..?

sape mahu ini..meletop tue..

 
sepasang RM 1k - 3K..

sungguh cantik hasil nyonya ini..

zang toi..


utk sanding nanti cantik tak..?
pink belacan..(tak kene tema plak)

purple gold..
marveles..!!

with pearl..sweet sangat2..

kreatif wook..

kasut diperbuat dari coklat..
yum..yumm..


speechless..


samer la pose ngan si kecik tepi tue.. :)

with dila


Friday, 8 April 2011

kad jemputan kami





kad kitorang siap bulan lepas..(lupe plak nak update)
tak banyak lah cume 600 keping saje..
cukuplah untuk jemputan afie & ayie..
anggaran jemputan kami 1.5k..
kalau K.L nie tempat yang senang nak cari kat area Jln Pudu tu jelar..
banyak pilihan dan banyak kedai..
rambang plak mate..
kawan2 sedare-mare pon pilih kedai nie..  

LH creative

kelopak..jantung..kelopak..jantung..

hantaran

hantaran kali ini cume 2 dulang sahaja..malas la nak banyak2..nikah di masjid dan sanding di dewan..susah plak nak bawak semua hantaran banyak-banyak nanti..saper y nak tengok kan..

antara keperluan yang perlu ada ialah :

dulang
gam
gunting 
benang & tali tangsi
manik @ kristal untuk juntaian



hasilnye



siap..!!

* rase macam nak buat sekeliling dulang..agak2 cantik tak erk..?