Sunday, 27 March 2011

signiture board

alhamdulillah.. selamat bergambar di bawah panahan terik panas matahari semalam.. mujur tak hujan.. panas sangat sampai nak senyum pon cam tak ikhlas..kelat pahit payau.. hasilnye gambar takderla cun sangat.. kecewaa..wargghh..

abg Jo asyik tunjuk pose2 yang menarik.. tapi afie tak dapat nak buat.. dengan baju yang ketat.. ceh.. (afie berat dh naik la kan).. make up yang mengeraskan muke membantutkan senyuman yang menawan.. mata yang sentiasa berair gara-gara bulu mate palsu yang tebal lagi berat.. adeshh..

ayie ok jerk.. control macho la tue.. tapi ayie la yang banyak naik kan mood afie yang down time tue.. thanx yea ayie..luv u much2 laa..ape-ape pon semalam bermula dengan ceria dan berakhir dengan indah..


TEASER FOR OUR SIGNITURE BOARD












Gown afie sponsered by Butik Sirih Junjung
Coat ayie designed by Million Gold,Pertama Kompleks


say cheesee..klikk..kliikk..klllikk.. :)

Wednesday, 23 March 2011

durian sakan

minggu lepas afie balik kampung ngan family sebab nak makan durian..1st time makan durian di kebun sendiri..memang syok laa..rasenye bulan 3 nie bukan musim durian lagi tapi entahla cepat plak rezky makan durian nie..nanti bulan 6 dapat la makan lagi kot..harap2la..ley balik kampong ngan ayie..

layan la pic bawah nie..

KEBUN 



KUTIP DURIAN


angah wat muke kutip durian..1st time masuk kebun kan..haahaa..!!


ibu sukerr..teringin makan durian sampai tak tido malam..ngee.. :)

 *
*
*
*
*


TIBE-TIBE

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT.. kecian-kecian..


DAN
HASILNYE

ayah la yang kene wat semua..


SEBAB..


anak-anaknye sibuk makan jerk..sodap..sodap..



tapi afie selalu perasan comel..



dan
sebab kecomelan itu laa..


kene buang kulit durian..hahahaa..


AKHIRNYE


bungkus2 bawa balik K.L..
hooreyy..!!



Wednesday, 16 March 2011

counting day

hari semakin hampir..persiapan tak siap sepenuhnya lagi..hangat debaran kian terasa..sebenarnye persiapan kawen nie taklah semudah yang disangka..terutama dalam pencarian dan penyediaan majlis nanti.. memang jenuhla semua nie..sebagai bakal pengantin perempuan yang tidak melantik mana-mana wedding planner tentunya mengalami gangguan emosi dan perasaan..semuanya terletak di bahu, hati dan kepala untuk melaksanakan impian perkahwinannya..

bagi afie yang ada impian dan harapan tinggi menggunung untuk majlis yang bakal berlangsung pada bulan april ini, semestinya semua perlu lengkap tetapi  bersederhana..yang penting makanan untuk tetamu berada di tahap yang memuaskan tuan rumah dan tetamu itu sendiri..yelar, kesian bile ada diantara majlis kenduri kahwin yang pernah kita pergi tu lauk atau nasi nya tak cukup, lauknya basi atau yang paling teruk pihak catering itu sendiri cancel order last2 minit..haru rasenye kalau camtu..kecian kat kawan2 yang pernah mengalaminya..bersabar jelar kan..doa2 ianya tak berlaku pada kenduri afie nanti..semoga semua ape yang dirancang berjalan dengan lancar..amin..

next update wedding checklist..!!

p/s : I love U

Friday, 4 March 2011

10.10.10

Arini rase nak cerite tentang majlis pertunangan kitorang..saje utk berkongsi kepada semua tapi bukan semua la..yang patut-patut jelar..

aritue yang sungguh indah bagi kami berdua..same-same happi..same-same malu..same-same sayang..mane taknye kami berdua selamat ditunang kan..susah payah menyediakan semua persiapan akhirnye selamat dan kedua-dua pihak berpuas ati..

dengan hantaran rose pink dan rose kuning yang digubah khas oleh citrahantaran..memang marbeles..family n sedara mare puji abesh la..kembang kuncup je rase..tak sia-sia pencarian ku selama ini..hehee..

afie berbaju kurung moden, kain dari Bukit Tinggi Indonesia dan ayie berbaju melayu satin merah dari Butik Bjuti tersengeh2 bile depan orang ramai..klikklikklik..mcm2 pose kne buat..haahaa..amik ko..ramainyer photographer..abg zul,celop,dila n adik2 ku..heehee..malu-malu plak..cit porak..nyampah..!!

tapi ada perkara yang betul tak dapat afie lupekan ialah..bile smua sedare mare sibuk mencari sape la bakal tunang afie nie.. dengan erti kata laen nk nyibuk jugak nk tengok bakal anak buah dan sepupu masing-masing..yang tak bley terime nye dorg pegy teka lelaki berbaju melayu dan berkulit putih tue adalah tunang afie..gelak beso la kitorang semua..

tapi bile dorg dah tau si baju merah adalah 'lelaki misteri' itu maka tersentap jantung senyap la mulut masing-masing..(conpem dorg igt laki afie tue y gempak2)..yang ku pilih hanya biasa2 saje..sejuk mate memandang redup hati bile bersame..InsyaAllah..

sebenarnye impian afie untuk kawen adalah pada tarikh 10.10.10..namun ape kn daya ayah tetap mahu kami bertunang..dan memandang rumah ibu ayah baru je siap renovate, memang tak sempat la nak kenduri kendara yang beso-beso tue..

dan kini kami telah ada tarikh yang paling cantik dan mudah untuk semua..nanti kan kad walimatul urus dari kami..TUNNGGGGUUU..

dipersilakn untuk cuci mate kalian..peace..!!

--@ ME n YOU @--



 sebahagian hantaran dari pihak lelaki


antara hantaran dari pihak perempuan



tapi bile kami posing

yang nie terlebih pose..suke sgt act dpn camera..






D' END


misz u a lot..!!



Wednesday, 2 March 2011

i am number 4

setelah sekian lame tak tengok wayang..semalam dalam sakit-sakit kepala jugak ayie ajak tengok  


I AM NUMBER FOUR 


yelah..mungkin duk asyik pikir pasal keje ngan kawen nie makin sesak space dalam otak nie..sempit..sempit..entah2 sebab makan banyak kot tgahari semalam..hehee..

bile org laen cakap citer nie syok semangat la jugak nak tengok.. tapi cmane pon citer nie mantap..tidak akan menyesal la kalau korg smua tengok..


MEMANG BESZZ




blue n red light..!!